Over deze website

Welkom op Chuniversiteit, mijn persoonlijke website!

Sommige IT’ers houden van software bouwen, andere juist van software ontwerpen. En dan heb je ook nog van die vervelende mensen die nooit kunnen kiezen, zoals ik. Die noemen zich dan maar developer-designer. Zie het een beetje als “singer-songwriter”, maar dan voor mensen die niet kunnen zingen en ook geen liedjes kunnen schrijven.

Dus ik zal me maar even voorstellen: ik ben Chun Fei Lung, en ik ben zo’n developer-designer. Ik heb het muzikaal talent van een goudvis op de Mount Everest, maar ik kan gelukkig nog wel websitejes maken.

Meestal ontwerp en bouw ik websites voor andere mensen. Zelf had ik er nooit een – te veel moeite. Maar het is een beetje raar als iemand die zijn brood verdient met websites bouwen, zelf geen website heeft. En het is al helemaal raar als zo iemand ook nog eens een URL op zijn visitekaartjes heeft staan die eigenlijk nergens naar verwijst.

Dus vandaar deze website, Chuniversiteit. In tegenstelling tot de meeste andere persoonlijke websites op het internet zul je hier geen cv vinden (kijk maar gewoon op mijn LinkedIn). Ook het portfolio heb ik maar weggelaten, want ik verzuip al praktisch in het werk.

Wat vind je hier dan wel? Mijn blog. Ik schrijf vooral over openbaar vervoer, software engineering, informatieontwerp, DevOps en data science. Dat doe ik niet alleen omdat ik graag mensen lastigval met mijn schrijfsels, maar ook omdat ik soms het geheugen van een goudvis (op de Mount Everest) heb: wat ik opschrijf, kan ik later makkelijk terugvinden en hoef ik dus niet te onthouden. Lekker handig!